Liderul Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat marți la DcNews.ro că alegerile locale „nu sunt un accelerat care nu mai poate fi oprit”.

„Există și în PSD două școli de gândire. Una e cea care spune să facem alegeri acum, rapid, că ne-am pregătit, în general sunt cei care pot să câștige mai ușor alegerile. Dar sunt și foarte multe organizații care spun că e foarte greu să organizezi alegerile și e mai bine să se amâne.

Nu cred că alegerile locale sunt un accelerat care nu mai poate fi oprit, doar dacă nu și-a pierdut mecanicul. Viața oamenilor este mai importantă. Eu cred că după 1 septembrie, dacă crește numărul cazurilor, acestă amânare a alegerilor se poate face. Se poate face o modificare a legii în Parlament prin care se îngheață situația electorală, candidaturile depuse rămân valabile și se amână doar procesul acesta al alegerii. Există posibilități prin care se pot face aceste lucruri. Pentru că odată cu începerea școlii, la 1 septembrie, va fi o situație atât de complicată în România încât nu știu dacă ne vom mai putea gândi la alegeri. Sunt 4 miloande pameni care sunt legați de procesul de învățământ, profesori, bunici, și aceasta e cea mai mare parte din populația activă a României”, a declarat Vasile Dîncu.

coral