Vești bune pentru români. Ar putea primi suma de 1.500 de lei de la stat, după ce Raluca Turcan a anunțat că are în vedere creșterea stimulentului de reinserație.

Ministrul Muncii a precizat că are în vedere majorarea stimulentului de reinserație de la 650 de lei la 1.500 de lei, și finalizarea normelor meteodologice și a standardelor pentru meseria de bonă, pentru creșterea gradului de ocupare în rândul femeilor.

Raluca Turcan a subliniat că a inclus în PNRR aproxaimativ 370 de milioane de lei pentru construcția de creșe și pentru pregătirea personalului de specialitate și a demarat procesul de legalizare a activităților casnice.

”Unul dintre obiectivele pe care România şi le-a asumat este să crească gradul de ocupare, iar atunci când merg în teritoriu mă preocupă să înţeleg direct de la femei cum pot fi ajutate să aibă acces mai mare pe piaţa muncii.

Răspunsul este cam acelaşi: nu au soluţii la îndemână pentru îngrijirea şi educarea copiilor, cât timp ele sunt la serviciu. Prin urmare, una dintre priorităţile mele ca ministru al Muncii este să creez un cadru de rezolvare a acestor teme, prin măsuri precum: majorarea stimulentului de reinserţie de la 650 la 1.500 de lei şi finalizarea normelor metodologice şi a standardelor pentru meseria de bone, astfel încât legea iniţiată din 2014 să devină aplicabilă.”,a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Muncii.

coral