“BULETIN INFORMATIV” pentru perioada 15 mai – 21 mai 2020

1. Nr. total de pacienți care s-au adresat Spitalului Municipal Turda a fost de aproximativ – 218

2. Nr. de pacienți testați COVID-19: 68 – Nr. pacienți cu rezultat negativ: 68 – Nr. pacienți cu rezultat pozitiv: 0 – Nr. teste în curs de validare: 0

3. Nr. total de analize de laborator – 4002

4. În această perioadă s-au născut în spital 5 copii.

5. ALTE INFORMAȚII UTILE: Pe durata stării de alertă, Comandamentul de Criză a decis:

1. Continuarea activității spitalului nostru în parametri optimi, în condițiile stării de alertă privind pandemia COVID-19.

2. Fiecare pacient internat va fi tratat ca posibil suspect COVID-19 până la sosirea rezultatului de la laboratorul acreditat pentru testarea COVID-19.

3. Tot personalul angajat va purta echipamente de protecție conform protocolului existent.

4. Pacienții internați având rezultatul testării COVID-19 negativ vor fi cazați în saloane, respectându-se normele de distanțare socială. * Continuă testarea COVID-19 a tuturor pacienților internați în spital, indiferent de patologie. * Necesarul de medicamente și echipamente medicale este acoperit pe o perioadă de siguranță. * Continuă achiziția de materiale sanitare și medicamente în funcție de necesități. * Conducerea spitalului este activă în echipa completă. * Farmacia Spitalului continuă prepararea de dezinfectant pentru mâini conform recomandărilor OMS, pentru uz intern. Capacitatea de preparare este de 50 litri/săptămână. * Cele 6 linii de gardă (CPU; ATI; Medicină Internă; Chirurgie generală; Ginecologie și Pediatrie) sunt acoperite complet cu personal medical 24/24ore.

Manager, Dr. Stănilă Ovidiu Sebastian coral