Mai multe vești bune au apărut la orizontul românilor, aceștia urmând ca începând cu următoarea lună să primească mai mulți bani de la stat. Având în vedere perioada dificilă cu care se confruntă majoritatea oamenilor, primirea acestor bani poate reprezenta un real sprijin financiar.

Vești bune potrivit cărora românii vor primi mai mulți bani de la stat

Românii care sunt părinți vor beneficia de mai mulți bani de la stat începând cu luna aprilie. Potrivit proiectului de lege lansat de ministerul Muncii, este prevăzută majorarea valorii pentru tichetele de creșă acordate familiilor din România care au în întreținere copii mici. Începând cu luna aprilie, valoarea acestor tichete va crește, așa cum arată documentul, ajungând până la o valoare de 480 de lei.

„Art.1. Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 480 lei.

Art. 2. Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 și septembrie 2021”, este prevăzut în document.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a primit tichetele

Potrivit legislației în vigoare, aceste tichete de creșă vor putea fi oferite angajaților cu copii în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul în care copilul este unul cu dizabilități. Astfel, dacă aceștia aleg să revină în câmpul muncii fără a beneficia de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, vor putea beneficia de tichetele de creșă.

O altă condiție prevăzută constă în faptul că aceste tichete de creșă vor putea fi folosite de către angajați numai la creșe sau unități de educație timpurie antepreșcolară, publice sau private, precum și în cazul persoanelor care exercită meseria de bonă în condițiile Legii nr.167/2014. Tichetele de creșă pot fi folosite de către angajați numai la creșe sau unități de educație timpurie antepreșcolară, publice sau private, precum și persoanele care exercită profesia de bonă, precum și persoanele care exercită profesia de bonă în condițiile Legii nr. 167/2014.

Valabilitatea acestor tichete de creșă este de un an, iar valoarea lor nominală este de 10 lei sau multiplu de 10 lei în limita a 100 de lei. Acestea se cumulează cu alocația de stat și pot fi utilizate numai pentru achitarea creșelor care fac parte din rețeaua de parteneri a emitentului. Obligația angajatului constă în restituirea tichetelor nefolosite care au expirat.

coral