Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a transmis vești imporante despre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut un anunț chiar pe pagina sa de Facebook.

Vești importante despre pensiil! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. Ea a susținut că este aprope de a ajunge de cifra zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

„Aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț.

Nu am renunțat.

La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii.

Rămân în continuare probleme la Alba – puțin peste 2.500. Am mai spus – noua conducere de la casa de pensii Alba, care a preluat peste 10.000 de dosare restante, a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanțe și aici. Conducerea Casei Naționale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din județele învecinate. La Alba sunt oameni care așteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniștiți miniștrii PSD care au condus acest minister și fostul director al casei județene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm.

Ilfov – 274 dosare și o atitudine sfidătoare a actualei conduceri – știu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare – 15 noiembrie), Sector 3: 29 (schimbare), Sector 2: 23 dosare (schimbare).

coral