Proprietarii au motive de bucurie. Mișcările pe piața petrolului sunt dătătoare de speranțe pentru cei care sunt nemulțumiți de prețul carburanților. Șoferii cu mașini pe benzină și motorină primesc o nouă veste bună. Ultimele semnale indică o scădere a prețurilor la carburanți. Este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple, în curând, la pompă.

Șoferii cu mașini pe benzină și motorină primesc o veste bună referitoare la prețul combustibilului

Analiștii în economie anticipează o nouă scădere a prețurilor la benzină și motorină. Cel mai probabil, asta se va întâmpla la pompă până la finele anului în curs. Indiciile din piață sunt clare în acest moment. Pandemia de coronavirus a declanșat o criză economică la toate nivelurile. Aproape toate industriile au de suferit din cauza COVID-19, iar cea a petrolului nu face excepție de la regulă.

Prețul petrolului este în scădere, iar acesta este primul și principalul semn că vom asista la nouă reducere a prețului benzinei și motorinei la pompă. Cotația Brent este în scădere, iar prețul pentru un baril a coborât sub 40 de dolari. De ce e importantă cotația Brent? Pentru că ea influențează direct prețurile la benzină și motorină din România.

Modificarea de preț trebuie să se materializeze în costul de la pompă, ceea ce se va întâmpla până la finalul anului în curs. Criza sanitară a făcut ca cererea să se diminueze considerabil.

Alegerile din SUA au influențat prețul petrolului

Nu doar declanșarea pandemiei de coronavirus a contribuit la scăderea prețului per baril. Aceaiași analiști în domeniu afirmă că și alegerile din Statele Unite ale Americii au inflențat trendul. Faptul că anunțarea rezultatelor s-a amânat o perioadă îndelungată e un alt motiv pentru prețul scăzut al combustibilului. Piețele au rămas în așteptare până la anunțul oficial al Alegerilor Prezidențiale din SUA.

Totuși, scrutinul nord-american nu are atâta influență precum pandemia de coronavirus din lume. Multe state europene importante trec printr- o nouă perioadă de criză provocată de COVID-19. Recentele restricții anunțate și implementate de autoritățile din Franța, Italia, Belgia sau Germania au avut o influență clară asupra prețului benzinei și motorinei.

Șoferii cu mașini pe benzină și motorină primesc o nouă veste bună. Asta pentru că ar putea asista la o scădere importantă a prețului la pompă. Până la sfârșitul anului am putea asista la o modificare de preț pentru carburanți.

În România prețurile diferă de la județ la județ. Orașele mari și autostrăzile sunt locurile unde carburanții se vând cel mai scump. La polul opus găsim benzinăriile din orașele mai mici și situate în zone mai puțin prospere ale țării. coral