Începând de mâine dimineață, locuitorii municipiului Gherla vor putea respira mai ușurați, deoarece se ridică ordinul de carantină care a fost instituit în urmă cu câteva săptămâni.

„Având în vedere scăderea ratei incidentei in mun. Gherla la 5,17, precum și analiza de risc a DSP, nu se mai impune prelungirea carantinei, aceasta urmând a fi ridicată în 03.12.2020 la ora 5”, a transmis Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Municipiul Gherla a intrat în carantină la începutul lunii noiembrie şi măsurile au fost prelungite ulterior. Incidenţa COVID-19 în Gherla depăşise 11,15/1.000.

Când s-a implementat măsura carantinării zonale pentru prima dată, incidența în municipiu a fost de 8,44 infectări la mia de locuitori. În zilele următoare, incidența a crescut în mod considerabil, ajungând chiar la 10,38 infectări la mia de locuitori miercuri, 18 noiembrie, când s-a anunțat prima dată prelungirea măsurii de carantinare pentru încă 7 zile.

În prezent, rata de infectare cu COVID-19 în Gherla este de 5,17 cazuri la mia de locuitori. Astfel, în urma analizelor de risc DSP, s-a hotărât că nu mai este necesară prelungirea carantinei în municipiu.

CITEȘTE ȘI:

Rata de infectare cu COVID-19 în fiecare localitate. Vezi care sunt cele mai afectate zone

coral