Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării și reabilitării drumului județean DJ 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, avansează în ritm rapid.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea acestui proiect are o importanță aparte atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului. Drumul județean 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv  spre județul Alba (DN 75). De asemenea, acest drum traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţul Cluj.”

În această etapă se execută operațiuni ce vizează patru poduri, dintre care două noi, la care s-au asigurat variante ocolitoare. Totodată, pe anumite sectoare se desfășoară lucrări de așternere a primului strat de asfalt – binder. De altfel, acestea au fost deja finalizate pe sectorul Băișoara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, cu excepția zonelor de poduri și pe raza localității Iara, unde Primăria comunei Iara desfășoară lucrări de investiții.

 

coral