Vești bune pentru o anumită categorie de pensionari din România. Aceștia pot primi a 13-a pensie, potrivit anunțului făcut de coaliția de Guvernare. Iată despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia acestor bani.

Pensionarii vor primi a 13-a pensie

La fel cum s-a întâmplat și în ianuarie 2022, peste 4,4 milioane de pensionari ar putea primi în prima lună a anului a 13-a pensie, reprezentând un ajutor social acordat într-o singură tranșă. De un astfel de ajutor au beneficiat doar cei cu o pensie mai mică de 1600 de lei, iar venitul total nu trebuia să depășească 2.200 de lei.

Coaliția de Guvernare dorește să acorde din nou cea de-a 13-a pensie pentru pensionarii din România care au venituri modeste. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că cei care vor intra în posesia banilor vor fi persoanele vârstnice cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei.

Ce sumă vor primi pensionarii cu venituri mici și când va intra a 13-a pensie

Referitor la suma pe care ar urma să o primească pensionarii ale căror venituri nu depășesc 1500 de lei, Nicolae Ciucă a precizat că cea de-a 13-a pensie ar putea fi în valoare de 700 de lei, la fel ca și anul trecut, dar nu s-a luat o decizie finala cu privire la acordarea acestui ajutor.

Vârstnicii cu venituri cuprinse între 1000 – 1500 de lei ar putea intra în posesia celei de-a 13 pensii, probabil, la începutul anului 2023.

De asemenea, Executivul a anunțat că din ianuarie 2023 vor fi mai multe majorări, mai exact vor crește pensiile și alocațiile copiilor. De la 1 ianuarie 2023, pensiile se vor majora dar, deocamdată, nu se știe despre ce procent este vorba, în timp ce alocațiile se vor majora cu 5,1%. „Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit din nou despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, iar pe de altă parte PNL susţine majorarea uniformă a punctului de pensie.

coral