Aviația civilă din România se numără printre cele mai afectate domenii ca urmare a pandemiei, iar reluarea zborurilor ar aduce beneficii pentru întreaga economie.

Dr. Ing. David Ciceo susține că, în urma analizelor, pot fi reluate zborurile spre trei țări: Germania, Austria și Elveția.

„În urma consultărilor și analizelor pe care le-am făcut, am solicitat Ministerului Transporturilor reluarea zborurilor. Considerăm că s-ar putea relua zborurile spre Germania, Austria și Elveția, având în vedere faptul că cele trei țări au un număr scăzut de infectați, chiar mai scăzut decât în România, și situația este stabilă”, a spus David Ciceo pentru DCNews.

„Sunt țări care au deschis total traficul cu țările Uniunii Europene, de exemplu Suedia, Portugalia, Olanda. Considerăm că ar fi un avantaj extraordinar pentru economia românească, pentru aviația civilă, pentru Blue Air, TAROM. Ar fi un avantaj competitiv”, a explicat acesta.

Solicitarea către Ministerul Transporturilor a fost trimisă chiar pe 27 mai. „În urmă cu o oră, am trimis solicitarea. Am vrut să fie fundamentată. Am analizat numărul de infectați la ora actuală, am analizat situația din Europa”, a spus David Ciceo.

Cu privire la reluarea zborurilor spre Spania și Italia, unde sunt mulți români, a făcut următoarele precizări: „În momentul de față, ca urmare a analizelor noastre, în primă fază, considerăm că ar trebui reluate zborurile cu cele trei țări pe care le-am pomenit – Germania, Elveția, Austria. Bineînțeles, după alte analize, consultări cu Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Transporturilor, ar trebui luată o decizie și în ceea ce privește cele două țări (n.r. Spania și Italia). Dar sănătatea este cea mai importantă. Noi susținem toate măsurile care sunt necesare. În acest moment, cele trei țări îndeplinesc condițiile.”

coral