Sala Polivalentă se transformă în spital de campanie.  Judecătorul Cristi Danilet: „Azi dimineata am fost la Sala Polivalenta cu 40 de voluntari din miscarea Va Ajutam din Cluj sa ajutam la transformarea ei in Centru de triere a bolnavilor Covid-19. Pe drum …”

Dala Polivalentă din Cluj va fi transformat în spital de campanie unde vor fi îngrijiți bolnavii infectați cu coronavirus. Lucrările au început.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM Cluj: „VOLUNTARII OSM – IMPLICAŢI ÎN AMENAJAREA UNITĂŢII MEDICALE PENTRU COVID-19 DE LA SALA POLIVALENTĂ
Astăzi, aprox. 15 voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti, împreună cu mulţi alţi voluntari de la alte ONG-uri din Cluj (printre care dorim să îi menţionăm pe prietenii noştri de la Caravana cu Medici Cluj) au dat o mână de ajutor autorităţilor şi sponsorului principal al operaţiunii, Auchan, în prima fază a lucrărilor de amenajare a unităţii de suport medical pentru bolnavii COVID-19 în cadrul Sălii Polivalente.

Această unitate îşi propune să poată tria, primi şi trata până la 350 de bolnavi COVID-19 cu simptome uşoare şi medii concomitent, venind astfel în ajutorul sistemului sanitar din Cluj-Napoca.

Voluntarii noştri au montat astăzi separatoare şi dulapuri, urmând ca faza a doua a lucrărilor de amenajare să aibă loc săptămâna viitoare.
Acţiunea aceasta este doar cea mai recentă dintr-un lung şir de iniţiative prin care studenţii de la UMF Cluj îşi oferă timpul şi energia pentru a sprijini eforturile de combatere a pandemiei în România”.

Judecătorul Cristi Danilet, citat de clujcapitala.ro: „Sub roba de judecator zace o inima de voluntar.
Azi dimineata am fost la Sala Polivalenta cu 40 de voluntari din miscarea Va Ajutam din Cluj sa ajutam la transformarea ei in Centru de triere a bolnavilor Covid-19. Pe drum am aruncat un ochi in Parcul Central, gol acum.

La amiază am venit la Tribunal, la o cauză penală urgentă.
Acuș mă duc să împart viziere la spitale, căci am portbagajul plin”.

coral