Veste de ultimă oră pentru pensionarii din România. E oficial, când cresc pensiile. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat data la care vor crește pensiile în țara noastră. El a spus că pensiile vor fi majorate cel puțin cu rata inflației, precizând și că scumpirile n-au fost favorizate doar de războiul din Ucraina, ci și de guvernele anterioare ale țării.

Veste de ultimă oră pentru pensionarii din România

Marcel Ciolacu a spus că există și o lege în vigoare, astfel că pensiile vor crește în țara noastră, cel puțin cu indicele inflației. Se va întâmpla asta de la 1 ianuarie 2023. Marcel Ciolacu a mai adăugat că hotărârile Guvernului în ce privește pachetele sociale au fost corecte și că ele se văd în creșterea economică care s-a înregistrat.

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai declarat că Vladimir Putin este doar unul dintre vinovații pentru creșterea inflației în România, iar pe lângă războiul din Ucraina, pe aceasta au mai afectat-o și guvernările anterioare, amintind de hotărârea de liberalizare a pieţei energiei.

Despre renegocierea PNRR

Președintele PSD a vorbit și despre o renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență, în ce privește agricultura și procentul din PIB alocat pensiilor. El a afirmat că țara noastră nu poate să investească miliarde din fonduri europene pentru a construi piste de biciclete, în loc să aloce resurse pentru irigații. Oficialul a mai susținut și că pensionarii români nu pot să rămână cu pensiile prea mici pe care le au la ora actuală.

„Aţi văzut că ne-au dat dreptate (cei de la Comisia Europeană, n.r.) cu toate că au fost nişte aprigi miniştri şi prim-miniştri ai României care au zis că nu se va renegocia PNRR.

Înseamnă că nu trăim în acelaşi timp. (…) Nu pot să fiu de acord… Ce facem, dăm în continuate trei-patru miliarde de euro pentru sute de kilometri de piste de bicicletă şi consultanţă sau încercăm să renegociem şi ce au greşit în acel moment?

Să nu prinzi niciun euro la agricultură când provocarea cea mai mare la nivel mondial, în acest moment, este agricultura. Deci e un context pe care România nu trebuie să-l piardă. Cu adevărat, trebuie să mergi profesionist, cu argumente şi să convingi Comisia că asta este calea”, a explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat că se va face o reformă a pensiilor sustenabilă, întrucât nu pot fi lăsați unii dintre români cu o pensie de 1.600 lei și că o soluție ar putea fi impozitareea progresivă, îndeosebi a pensiilor speciale. coral