News Flash:

Veste proastă pentru șoferi! Mai multe radare fixe vor fi montate pe străzile din Cluj-Napoca

17 August 2020
1669 Vizualizari | 0 Comentarii
radar fix

Poliția și autoritățile locale testează în această perioadă amplasarea a 10 radare fixe pe mai multe străzile din Cluj-Napoca, intens circulate, unde șoferii apasă prea tare pedala de accelerație. Primul radar a fost deja montat pe strada Dorobanților.

Radarele fixe vor reduce numărul accidentelor și al așa ziselor „întreceri” între vitezomani, a spus pentru EBS Radio șeful Biroului Rutier al Poliției Cluj-Napoca, Sergiu Dan Iurian:

„Radarele fixe vor fi utile pe toate străzile și bulevardele principale din Cluj-Napoca. Lucrurile se află la acest moment în test, cum puteți observa și pe Dorobanților, acea cameră care este montată acolo are un indicator adițional „ echipament în test”. La momentul în care toate detaliile tehnice vor fi puse la punct, cu siguranță vor fi date în funcțiune”, a spus comisarul Sergiu Iurian.

Radarul de pe Dorobanților este amplasat la al doilea semafor de pe stradă, din direcția de deplasare dinspre Teatrul Național.

Discuția privind montarea de radare fixe în municipiu, pe lângă sistemul de camere de supraveghere este una mai veche. Reprezentanții Primăriei au reluat anul trecut subiectul și au anunțat că astfel de dispozitive vor fi montate la Cluj-Napoca. Între străzile unde ar urma ca acestea să fie montate se mai numără Frunzișului (varianta Zorilor – Mănăștur) sau Observatorului.

Inițiativa a fost discutată în Comisia de Circulație a municipalității, din care face parte și reprezentantul Poliției Rutiere, fiind formulate unele obiecții de care ar urma să se țină cont înainte ca sistemul de radare fixe să devină funcțional. Comisarul Dan Iurian a precizat că speră ca în următoarele două luni proiectul să intre din nou pe agenda Comisiei.

Montarea radarelor fixe în oraș urmează să fie făcută de asemenea cu acordul autorităților rutiere și de administrare a drumurilor de la nivel național.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

soferi radare fixe viteza amenzi dorobantilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 22 queries | Mysql time :0.058404 (s)