Războiul din Ucraina, declanșat la ordinul lui Putin, a adus numai vești triste. Ultima informație venită din țara vecină e că Vitaliy Sapylo, fost jucător la Karpati Lvov, a murit. Fostul fotbalist avea doar 21 de ani și a dat tricoul de joc să fie comandant de tanc.

Vestea vine în contextul în care un fost mare sportiv a transmis, din mijlocul evenimentelor din Ucraina, un mesaj disperat către Europa. 

Cine a fost Vitaliy Sapylo

Vitaliy Sapylo nu este un nume cunoscut fotbalului mare, dar o să rămână în istoria țării sale pentru curajul de care a dat dovadă. La doar 21 de ani, a trăit cât alții în cinci vieți. A trăit și a văzut.

Rusia a început încă două conflicte pe alte fronturi. Liderii de la Kremlin au anunțat că…

A apărut lista neagră a lui Vladimir Putin. Fostul luptător Vitali Klitschko e printre oamenii pe…

Vitaly a început fotbalul la o vârstă fragedă și a fost cooptat în academia lui Karpati Lvov. Locul de naștere a fost Sokilniki, iar până de curând a avut un singur vis: să ajungă fotbalist profesionist.

Evenimentele de la Euro Maidan, când Ucraina s-a răsculat împotriva influenței puternice din Rusia, i-au schimbat visele. A abandonat planul copilăriei și s-a înrolat în armată.

La doar 21 de ani ajunsese ofițer, fiind comandant de tanc.

Vitaliy Sapylo a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în cruntele lupte pentru supraviețuire de lângă Kiev. „A murit apărând Capitala noastră, pe care rușii încearcă să o ocupe”, a anunțat Karpati.

coral