Lanțul de cofetărie-patiserie Dana a decis să își închidă unitatea din Cluj-Napoca, aflată de peste un deceniu în centrul municipiului, arată zcj.ro

“Dragii noștri clujeni, cu părere de rău vă informăm că punctul de lucru al Cofetăriei Dana din Cluj s-a închis. Vă așteptăm cu drag la cofetăriile noastre din Turda și din Câmpia Turzii. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru că ne-ați fost aproape!”, a transmis conducerea societății.

La unitatea de pe Bd. Eroilor se comercializau produse clasice de cofetărie, având la bază ciocolată veritabilă, frișcă, unt și ouă. Societatea din Turda are o tradiție de 30 de ani în fabricarea produselor de cofetărie, business-ul începând cu maşini stradale de îngheţată. În 1993 și-a deschis prima pizzerie.

Ulterior și-a deschis primul laborator în Turda, s-a extins la Câmpia Turzii și a început livrările de torturi personalizate. Aceasta avea afaceri de 10, 5 milioane de lei și un profit net de 0,4 milioane în 2018, cu 102 angajați, societatea fiind controlată de Victor Nicoară (86,8%) și Daniela Nicoară (13,2%), conform portalului financiar Termene.ro.

Comerțul, cel mai afectat de restricțiile de trafic

Un studiu al Universității Babeș-Bolyai (UBB), utilizând datele oferite de serviciul Google Mobility, releva că scăderile cele mai mari ale mobilității populației (pe baza deplasărilor persoanelor), de la apariția crizei coronavirusului, s-au înregistrat în București (-52%), Brașov (-47%) și Cluj-Napoca (-47%).

Cele mai importante scăderi au fost, în starea de urgență, la comerțul cu amănuntul, la activitățile de recreere și la stațiile de transport public. După instituirea valului doi de relaxări din starea de alertă, s-au deschis magazinele din mall-uri, însă nu și restaurantele și cinematografele.

Mai mulţi bucătari au protestat marți în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, spunând că nu mai pot supravieţui, şi au cerut deschiderea urgentă a restaurantelor cu bucătării, așa cum s-a întâmplat în alte state europene.

coral