Eugen Albu, maestrul epigramei clujene, s-a stins din viață în cursul zilei de duminică, 23 ianuarie, la Cluj-napoca. 

„Dumnezeu să te odihnească, Eugen Albu! Un om cu o viață fabuloasă, de roman, consemnată de subsemnatul în cartea <>, Ed. Școala Ardeleană, 2020″, spune jurnalistul Sorin Grecu într-o postare pe contul său de Facebook.

Personalități precum Florin Piersic și George Corbu, președintele Uniunii Epigramiştilor din România, l-au admirat pe scriitor pentru activitatea sa.

„Pe Eugen Albu epigramistul, de care mă leagă o veche prietenie… în proză, îl consider un fotograf al sufletului omenesc, precis, sagace, neîndurător, lăsând loc de speranţă dictonului <> (Prin râs se corectează lucrurile)”, a susținut Piersic.

„Eugen Albu – o figură seniorială atestată, cu solemnitatea de rigoare, de cetatea transilvană devenită, şi prin aportul său major, unul dintre importantele centre epigramatice naţionale – ocupă

cu îndreptăţire demnitatea de preşedinte al Asociaţiei Epigramiştilor Clujeni”, a afirmat Corbu despre Eugen Albu.

Epigramistul s-a născut în județul Alba, mutându-se, în 1969, în Cluj-Napoca pentru a urma Facultatea de Filologie. A fost Preşedintele Cenaclului „Satiricon” al epigramiştilor clujeni şi membru fondator al Uniunii Epigramiştilor din România.

A primit titlul de „Senior al Cetății” în 2011, iar de-a lungul vieții, a publicat 14 cărţi de autor, fiind prezent în peste 60 de antologii de epigramă, publicate în ţară şi în străinătate. A obţinut peste 150 de premii şi distincţii la diverse concursuri de gen.

coral