În pragul Sărbătorilor Pascale, milioane de angajați din țara noastră primesc o veste foarte bună. Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi, 19 aprilie, că se caută soluții pentru redresarea economiei românești. Oficialul a declarat că dorește să-i aducă acasă pe românii care lucrează în strănătate. Iată ce a spus despre salarii!

Nicolae Ciucă, anunțul pe care toți românii îl aștepta

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea creștină a Învierii Domnului, iar premierul Nicolae Ciucă le aduce românilor un strop de speranță pentru un viitor mai bun.

Șeful Executivului a anunțat că se caută soluții pentru ca economia României să se redreseze. Prin urmare, oficialul a precizat că își dorește ca românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă. Astfel, acesta are în plan creșterea salariilor și crearea mai multor locuri de muncă.

„Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. E o măsură pe care am asumat-o la nivelul coaliţiei, cât şi prin măsurile pe care noi le luăm în Guvern”, a declarat prim-ministrul.

„Crearea de noi locuri de muncă reprezintă un element central al agendei Guvernului, temă despre care am discutat în toate consultările noastre, şi avem nevoie ca salariaţii români să depăşească acel prag deja foarte obişnuit de salariu minim.

Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. E o măsură pe care am asumat-o la nivelul coaliţiei, cât şi prin măsurile pe care noi le luăm în Guvern.

Avem ca obiectiv să determinăm românii care lucrează în alte ţări să fie atraşi de mediul economic din România şi să se întoarcă acasă, ca să îşi ducă o viaţă normală alături de familii.

În acest sens locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite, cu obiectivul de a micşora cât mai mult posibil şi, de ce nu, de a ajunge la acelaşi nivel de salarizare precum ţările din vest”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Avem cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut câteva declarații și luni, 18 aprilie. Acesta a precizat că Guvernul nu a mărit taxele și că bugetul pentru investiții de anul acesta este cel mai mare din ultimele trei decenii.

„Avem nevoie ca mediul de afaceri, antreprenorii români să fie sprijiniți și aș dori să înțelegem această perioadă ca fiind efectiv îndreptată spre a asigura stabilitatea și, pe cât posibil, dezvoltarea economiei țării noastre. Am avut dese întâlniri cu investitorii români și cu cei străini.

Această relansare, această stabilitate și, de ce nu, relansare a economiei o putem face doar împreună. Aici este rolul Guvernului de a veni cu politici care să încurajeze și să sprijine investițiile, iar mediul de afaceri trebuie să continue planurile de dezvoltare, iar pentru asta are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate legislativă și, desigur, avem nevoie să întreținem acest dialog permanent cu dumnealor pentru a putea înțelege realitatea, a putea înțelege oportunitățile și, sigur, trebuie să fim în măsură să facem managementul riscurilor.

Este adevărat, instituțiile financiare internaționale confirmă că soluțiile noastre au fost și sunt cele potrivite, iar aceste aprecieri anunțate public sunt semnale foarte bune pentru nevoile de investiții. Nu am crescut nicio taxă, iar această predictibilitate este un atu important. Anul acesta avem cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani prevăzuți în buget – 88 de miliarde de de lei.”, a declarat oficialul într-un interviu la Radio România Actualități. coral