News Flash:

Vezi ce activitati organizeaza Consiliul Judetean Cluj cu ocazia Zilei Copilului

31 Mai 2013
3258 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul mai multor institutii care functioneaza sub autoritatea sa, respectiv scoli speciale, unitati de cultura si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj (DGASPC Cluj), va oferi celor mici, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de surprize prin organizarea unor manifestari de profil.

Teatrul de Papusi 'Puck
' va organiza cu ocazia Zilei Copilului o serie de spectacole dedicate copiilor, atat in limba romana cat si in limba maghiara, astfel:

La ora 11.00, la Teatrul de Papusi 'Puck' va avea loc reprezentatia in limba maghiara 'Frumoasa domnita trestie' de Szántai János, in regia lui Rumi László

La ora 14.00, in Parcul Barcsay din Huedin se va desfasura spectacolul in limba maghiara 'Sarmanul Johnny'

La ora 19.00 in Parcul Central, cladirea Casino, se va pune in scena spectacolul in limba romana 'Hansel si Gretel' de Ovidiu Pecican, in regia Mate Varga Ibolya

La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, sectia pavilionara, in ziua de 1 iunie, copiii pana in 18 ani vor putea sa viziteze gratuit expozitia temporara internationala intitulata 'Etnologia Galactica', o expozitie de lego care are rolul sa stimuleze imaginatia si spiritul creativ al copiilor. Lucrarile, expuse pana in data de 5 iunie, cuprind milioane de piese asamblate in compozitii de mari dimensiuni care ofera un traseu care incepe din epoca dinozaurilor si continua pana la explorarea spatiului cosmic. Una dintre principalele atractii ale manifestarii o reprezinta baza spatiala extraterestra transpusa in varianta lego.

Biblioteca Judeteana 'Octavian Goga' Cluj va organiza si ea o serie de manifestari dedicate Zilei Internationale a Copilului, astfel:

Duminica, 2 iunie, intre orele 13.00 - 20.00, in Parcul Central din Cluj-Napoca, Biblioteca va participa la evenimentul 'Oraselul copiilor', editia a III-a, cu un stand cu materiale de prezentare a sectiilor si filialelor, carti ilustrate si jucarii. Totodata, vor fi organizate ateliere de Quilling, desen si lectura in aer liber.

Luni, 3 iunie, cu incepere de la ora 13.00, la Sediul Central al bibliotecii va avea loc festivitatea de premiere a Concursului de desene 'Eroii cartilor citite', eveniment aflat la cea de-a XLII-a editie. In anul acesta au fost depuse circa 1000 de desene de la 26 de licee si 7 gradinite din judetul Cluj, precum si aduse individual de copii. In data de 27 mai a avut loc jurizarea desenelor, de catre un juriu specializat, format din profesori de la Liceul de Arte Plastice si de la Academia de Arta si Design din Cluj-Napoca. Au fost decernate 81 de premii pentru toate categoriile de varsta. Desenele premiate si selectate pentru expunere sunt cuprinse in expozitia organizata in holul mare al bibliotecii ce poate fi vizitata pe tot parcursul lunii iunie 2013.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca va gazdui sambata, 1 iunie, ora 19.00, un concert caritabil pentru copiii cu handicap mintal sever. Spectacolul, intitulat 'Calatorie in lumea dragostei' va cuprinde melodii ale unor compozitori clasici celebri precum Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski sau Fritz Kreisler, dar si piese inedite de pe coloana sonora a unor filme precum 'Lista lui Schindler' sau 'Parfum de femeie'. Scopul acestui concert il reprezinta sustinerea copiilor din Centrul Asociatiei Hans Spalinger, organizatie care scolarizeaza copii cu handicap mintal sever prin alternativa educationala de pedagogie curativa.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj (DGASPC Cluj) desfasoara, pentru copiii beneficiari ai serviciilor de asistenta sociala aflati in evidenta, activitati cu tematica specifica acestui eveniment. Sambata, cu ocazia zilei de 1 iunie 2013, se vor organiza excursii, vizite la muzee, vizionari de spectacole si concerte, precum si participari la activitati sportive in aer liber. Un eveniment special il va reprezenta expozitia 'Veselie in culori' organizata pentru copiii talentati aflati in plasament la asistenti maternali si in centre de tip rezidential. Expozitia va cuprinde lucrari ale copiilor din domeniul picturii, modelajului, desenului, lucrului manual si va avea loc in Piata Muzeului (pe scuarul inspre fostul Liceu de Muzica), in intervalul orar 11.00-17.00. Scopul evenimentului este acela de incurajare, afirmare a talentului acestor copii si, totodata, de promovare a creatiilor acestora printr-o expozitie cu vanzare a lucrarilor.

Elevii din cadrul Liceului Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca vor participa, cu ocazia zilei de 1 Iunie, la urmatoarele activitati dedicate exclusiv celor mici:

Sambata, 1 iunie, Consiliul Judetean Cluj impreuna cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Biblioteca Judeteana Octavian Goga si Restaurantul Casa Risto, vor organiza in incinta Parcului etnografic 'Romulus Vuia' spectacolul de divertisment 'Muzica e viata mea', special pentru copiii cu deficiente.

De asemenea, vor fi organizate activitati de creatie literara si dezbatere pe tema drepturilor copiilor cu dizabilitati in cadrul orelor de Consiliere si Orientare.

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca va organiza o serie de activitati dedicate celebrarii Zilei Copilului, activitati care se vor desfasura pe parcursul a trei zile, astfel:

Sambata, 1 iunie, vor avea loc vizionari de spectacole in incinta Iulius Mall, concursuri de pictura in incinta Muzeului Etnografic 'Romulus Vuia' si, totodata, va avea loc 'Ziua Interactiunii Om-Animal' precum si diferite concursuri tematice, jocuri si desene pe asfalt.

Duminica, 2 iunie, un grup de copii ai unitatii va participa la proiectul 'Oraselul copiilor'.

Liceul Tehnologic Special 'SAMUS' Cluj-Napoca va organiza, pentru elevii scolarizati in cadrul unitatii, desene pe asfalt cu tema 'Lumea vazuta prin ochii copiilor', precum si vizionari de filme pentru copii.

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Cluj-Napoca organizeaza, in data de 1 iunie, mai multe activitati cu elevii unitatii: participarea la concursurile organizate de Special Olympics si la Ziua Internationala Om-Animal, editia a II-a, organizare de jocuri intre elevii diferitelor clase, precum si vizionari de filme.

Scoala Gimnaziala Speciala Dej
va desfasura in data de 1 iunie o serie de activitati specifice sarbatoririi Zilei Copilului: concurs de cultura generala, desene pe asfalt, recital de poezie, jocuri de societate si distractive, proiectie de filme pentru copii si mini-concerte de cantece ale copilariei.

Scoala Gimnaziala Speciala - Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata din Cluj-Napoca va participa si ea la celebrarea manifestarii de 1 Iunie prin organizarea mai multor activitati, desfasurate pe perioada a doua zile. Astfel,

Vineri 31 mai, vor avea loc activitati sportive (campionat tenis de masa, aruncari la cos), activitati ludice (baloane uriase, dansuri traditionale, dans modern), manifestarea 'La Multi Ani, copile drag!' (desene, bratari impletite) si 'De ziua noastra!' ( hand paint), precum si o vizionare de film pentru copii, in cadrul TIFF.

Sambata, 1 iunie, copiii vor participa la 'Ziua Interactiunii Om-Animal' de la USAMV Cluj.

Ziua copilului a fost mentionata prima data in anul 1925, la Geneva, in cadrul Conferintei Mondiale pentru protejarea si bunastarea copiilor, manifestare la care cei 54 de reprezentanti din diferite tari au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus 'Ziua copilului'. In anul 1954 Fondul International pentru urgente ale copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o asa-numita 'Zi a copilului'.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

1 iunie parcul barcsay parcul central
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2346 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013921 (s)