News Flash:

Vezi ce strazi din Turda vor fi reabilitate in perioada 2016 - 2017

10 Martie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8736 RON (+0.0015)
USD: 4.0226 RON (-0.0208)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Strada Turda
Din sursele alocate de la bugetul de stat prin Programul National de Dezvoltare Locala:

Prin Programul National de Dezvoltare Locala gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sunt alocate fonduri de 5.719.886 lei pentru realizarea  obiectivului: „Reabilitare si modernizare strazi in municipiul Turda - 12 strazi". Din contractul initial se vor realiza lucrarile de reabilitare/modernizare a strazilor: Decebal, Cucului, Poiana, Florilor si se vor finaliza celelalte lucrari cuprinse in contract: Razboieni, Hategului, Primaverii, Viorelelor, Izvor, G-ral I. Taras, Gradinilor, Mihai Eminescu.

Din sursele alocate de la bugetul Consiliului Judetean Cluj si bugetul local:

Vor continua lucrarile de reabilitare a strazilor cu finantare din sursele alocate in bugetul local in suma de 2.700.000 lei. Strazile prioritare cuprinse in anul 2016 sunt urmatoarele: strada Al. I. Cuza pana la intersectia cu strada Clujului, strada Petru Maior pana la puntea peste raul Aries, strada Salinelor de la intersectie cu strada Avram Iancu pana la intersectie cu strada Tunel, strada Randunicii cu strazile de legatura in DN1 - E60 (strazile Spiru Haret, Ogorului, Stefan Furtuna), strada Petru Rares (pentru asigurare acces masini de tonaj greu la investitorii din incinta Electroceramica). Totodata se vor finaliza lucrari de reabilitare trotuare si parcare din zona Oprisani, inclusiv parcarea din zona pietei din Micro 3, precum si strazile Tribunu Corches, Sirenei, Nicolae Vladutiu, Marului.

Totodata, din sursele alocate de la bugetul local pentru lucrarile de intretinere - plombari si impietruiri se va interveni constant la solicitarea cetatenilor, precum si oriunde este nevoie.

In plus, in curand se va lansa si Programul Operational Regional 2014 - 2020, Axa 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltare durabila a turismului, prioritatea de investitii 7.1. Autoritatea publica locala pregateste aplicatia si proiectul „Reabilitare si modernizare infrastructura rutiera si utilitati din corpul drumului in statiunea Baile Turda". Accesarea fondurilor va permite finantarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a strazilor cuprinse in arealul statiunii turistice Baile Turda cu un impact benefic asupra cresterii atractiei turistice, dezvoltarii turismului si asigurarii legaturilor functionale intre polii de interes turistic major.

Desi intentia autoritatii publice locale este de a reabilita cat mai multe strazi in limita bugetului existent, Primaria Turda aduce la cunostinta cetatenilor si faptul ca este elaborat studiul de fezabilitate pentru finantarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in regiunea Turda - Campia Turzii in perioada 2014-2020. Prin acest proiect se vor reabilita/extinde retele de apa si canalizare pe mai multe strazi din Turda (aproximativ 30% din totalul strazilor), iar acest lucru nu permite efectuarea de lucrari de modernizare pe aceste strazi pana nu se finalizeaza lucrarile din proiect. Intr-un comunicat ulterior, va fi publicata lista strazilor propuse la reabilitare/extindere retele apa si canalizare cuprinse in studiul de fezabilitate prezentat pana la aceasta data.

Preocuparea majora a autoritatii publice locale este de a identifica sursele de finantare necesare pentru a interveni cat mai repede cu putinta pe strazile cu probleme mari, precum si de a finaliza in cel mai scurt timp lucrarile investitionale pentru care exista finantare din alte surse atrase (bugetul de stat, bugetul Consiliului Judetean, fonduri ale Uniunii Europene).

Intrucat primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, Primaria Turda face apel la cetatenii sai pentru realizarea lucrarilor locale de curatenie/curatare vegetatie uscata si intretinere spatii verzi, plantatii, rigole din spatiul public limitrof proprietatilor particulare. Acest sprijin din partea cetatenilor va degreva bugetul local de sume considerable care vor putea fi utilizate in lucrarile de reabilitare si modernizare strazi din Turda.  

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

administratiei publice razboieni hategului primaverii viorelelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 22 queries | Mysql time :0.049098 (s)