CNAIR a lansat o aplicaţie sub forma unei hărţi interactive care cuprinde toate proiectele de infrastructură rutieră ale Companiei, a anunţat directorului general, Mariana Ioniţă.

Potrivit CNAIR, harta interactivă se doreşte a fi un instrument care să ofere informaţii la zi privind evoluţia infrastructurii de transport rutier.

“Este un nou pas în procesul de transparentizare a activităţii companiei, un nou canal deschis pentru dialogul cu ONG-urile, societatea civilă şi cetăţenii, în beneficiul cărora lucrăm”, a menţionat Mariana Ioniţă.

Aplicaţia a fost dezvoltată de Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatice (CESTRIN), care permite vizualizarea şi analiza proiectelor de infrastructură rutieră şi prograul de construcţuie al autostrăzilor, drumurilor expres şi variantelor de ocolire din România.

Harta interactivă este disponibilă pe site-ul www.cnadnr.ro.

Ministrul Transporturilor a menționat că loturile 3 și 4 de pe Autostrada Sebeş – Turda, sectoarele Iernut – Cheţani și Biharia – Borş de pe Autostrada Transilvani, precum şi varianta de ocolire Bacău ar trebui să fie date în exploatare la sfârşitul anului.

„Şi în acest an îmi doresc să reuşim să dăm în trafic kilometrii de autostradă angajaţi de dumneavoastră. Ştiţi foarte bine că Sebeş – Turda, cu cele două loturi, este în grafic din punctul meu de vedere. Sper că şi din punctul dumneavoastră de vedere! De asemenea, Iernut – Cheţani, Biharia – Borş, componenta de autostradă din VO Bacău – toate aceste obiective din punctul meu de vedere ar trebui la sfârşitul anului să fie date în exploatare. Depinde de dumneavoastră şi de modul în care veţi reuşi să vă mobilizaţi. Noi suntem aici să vă sprijinim, să plătim toate facturile şi să vă asigurăm suportul în implementarea acestor proiecte”, a transmis ministrul, prezent la videoconferinţa pe care directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a avut-o cu constructorii loturilor de autostradă.

coral