Un bărbat a fost arestat joi în Argentina după ce a încercat să o împuște pe vicepreşedinta Cristina Kirchner în timp ce aceasta își saluta susţinătorii aflaţi în faţa casei sale din Buenos Aires, potrivit BBC și CNN.

Suspectul, identificat de presa locală ca fiind un bărbat de 35 de ani, din Brazilia, a îndreptat o armă spre capul Cristinei Kirchner, 69 de ani, de la mică distanță, însă nu trage. Întregul moment a fost difuzat de mai multe canale de televiziune.

Ministerul Securității din Argentina a confirmat că arma folosită a fost o armă de foc, cu gloanțe în interior.

„Cristina este încă în viață pentru că – încă nu putem confirma din punct de vedere tehnic – ​​arma, care era înarmată cu cinci gloanțe, nu a tras, deși trăgaciul a fost apăsat”, a declarat joi seară președintele argentinian Alberto Fernandez într-un mesaj televizat.

Fernandez a condamnat tentativa și a spus că atentatul asupra vieții lui Kirchner a fost unul dintre cele mai ”grave” incidente de când țara a revenit la democrație în 1983.

Sute de militanți s-au adunat în ultimele zile în faţa casei Cristinei Kirchner. Aceasta este acuzată de fraudă şi corupţie în atribuirea de contracte publice în fortăreața ei din Santa Cruz (sud), în timpul celor două mandate prezidenţiale (2007-2015).

Dacă va fi găsit vinovat în cadrul procesului, procurorii au cerut ca fosta președintă să fie pedepsită cu 12 ani de închisoare și o interdicție pe viață din politică.

coral