Vicepremierul, Raluca Turcan, a semnat astăzi trei contracte de decontare pentru achiziționarea aparaturilor medicale și echipamentelor de protecție destinate spitalelor clujene, pentru lupta cu COVID-19.

În vizita sa la Cluj, Vicepremierul Raluca Turcan a încheiat astăzi o serie de întâlniri cu reprezentanți ai spitalelor clujene pentru a încheia contracte pentru decontarea unor achiziții destinate unităților medicale din județ.

Aparatele medicale și echipamentele de protecție vor fi folosite pentru acțiuni de combatere a virusului COVID-19.

Turcan a semnat două contracte de acest fel pentru Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) în valoare de 34,5 milioane de lei, respectiv 11,5 milioane de lei. Cel de-al treilea contract vizează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Cluj, cu suma de 38,5 milioane de lei.

„Aici la Spitalul Clinic de boli infectioase am semnat prin domnul ministru Marcel Boloș și managerii celor doua spitale, 3 contracte de decontare de achiziție pentru aparatură în valoare de 73,5 milioane de lei. Cele două contracte cu Institul de Gastroenterologie sunt de 11,5 si 34,5 milioane de lei, iar celalalt cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase de 28,5 milioane de lei”, a declarat Vicepremierul la Cluj.

Aceste trei fac parte din șase proiecte deja încheiate. Pe lângă ele se vor mai încheia șase proiecte asemănătoare, la nivelul județului Cluj, iar suma totală care urmează să fie investită va fi de 58 de milioane de euro.

„Aceste contracte se adaugă altor 6 proiecte deja încheiate pentru achiziția de aparatură și urmează încă 6 proiecte. Suma totală pe care o vom investi în aparatura medicală și echipamente de protecție la nivelul întregului județ va fi de 58 de milioane de euro. Practic, este un sprijin uriaș financiar pentru sistemul de sănătate atât de încercat. În condițiile în care am intrat în această criză, sistemul era la pământ”, a mai declarat Raluca Turcan.

coral