News Flash:

Vicepresedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, Mare Comandant al Clujului la o inmormantare de Cavaleri Teutoni. FOTO/VIDEO

6 Martie 2018
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
Vakar Istvan mare comandant al Cluujului

La vechiul cimitir armenesc de lângă zidurile penitenciarului Gherla a avut loc o ceremonie funerară aparte, cu cavaleri și săbii.

În ultima zi de iarnă din calendar, la orele amiezii, la capela cimitirului au sosit membrii Ordinului Cavelerii Teutoni, organizație din care a făcut parte și Mircea Tivadar, un armean care a păstrat în suflet mereu orașul copilăriei, Gherla.

Mircea Tivadar (60 de ani) avea gradul de Ofițer Clasa I Teuton și titlul de baron. În luna mai 2017, acesta a fost numit Secretar Mare Cancelar & Referens Armenopolis O.T. al Sfântului Imperiu Roman, de către Marele Priorat Teuton al Cavalerilor „Sfânta Maria” de Ierusalim. S-a stins din viață pe 20 februarie 2018, arată gherlainfo.ro.

Urna cu cenușa decedatului a fost purtată până la groapă de Vakar Istvan, conte de Rurikovich și „Mare comandant” al Clujului în cadrul ordinului. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj a fost numit în 2017 „Cancelar Imperial al Ordinului Militar Suveran al Cavalerilor Teutoni „Sfânta Maria”.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Szakacs Endre de la biserica armeano-catolică, iar la eveniment au mai fost prezenți Ștefan Ferencz, conte de Rurikovich, Mare Mareșal Imperial al Ordinului, care face parte alături de Vakar Istvan din Marele Consiliu Teuton, baronul Claudiu Pădurean, ofițer clasa I teuton pentru Transilvania și jurnalist clujean, rude și cunoscuți.

Ordinul Cavalerilor Teutoni este un ordin religios german catolic format la sfârșitul secolului al XII-lea la Acră, în Palestina. În Evul Mediu, ordinul era unul religios-militar cruciat. După ce forțele creștine implicate în cruciade au fost învinse, ordinul a fost nevoit să se retragă și s-a mutat, în 1211, în Țara Bârsei, Transilvania, pentru a ajuta regatul Ungariei la apărarea graniței estice de incursiunile cumane și să întărească poziția bisericii catolice într-o zonă în care majoritatea populației era ortodoxă.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

mirceativadarmormantgherla_560x420
vakar istvan mare baron cavaleri teutoni claudiu padureanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2494 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037939 (s)