News Flash:

Viceprimarul laudă Primăria Cluj-Napoca: „Suntem prima Primărie digitală din România”

22 Iunie 2021
502 Vizualizari | 0 Comentarii
dan tarcea despre digitalizare

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a vorbit marți la un post de radio local despre „digitalizarea” primăriei, subliniind importanța acestei transformări.

„Digitalizarea este inima oricărei administrații locale. Suntem prima primărie digitală din România, iar primul avantaj este pentru cetățean: el va economisi timp, nu se va mai deplasa la primărie și nu va mai interacționa cu un funcționar care poate a avut o zi proastă”, a spus viceprimarul, marți, la o emisiune radio.

Totodată, el a precizat că digitalizarea vine și cu niște responsabilități pentru cetățenii care acum au posibilitatea de a efectua online plata taxelor și impozitelor ori a locurilor de parcare. 

În acest moment, 55% din documentele externe și 85% din cele interne pot fi semnate electronic, informează viceprimarul. 

„Sunt câteva instituții cu care nu se poate colabora în format electronic, cum ar fi cele de la nivel central, însă acest proces este în continuă dezvoltare”, a mai spus Tarcea. 

Pentru a putea efectua diferite proceduri ori plăți online, clujenii trebuie să își creeze un cont pe site-ul primăriei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dan tarcea viceprimar primarie digitala digitalizare cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030872 (s)