Voceprimarulul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, susține că este exclusă carantinarea orașului, arătând faptul că în valul 2 a fost și 9 rată de infectare dar orașul a fost lăsat deschis.

“Clujul nu se va închide. Vom face absolut tot ce este necesar ca să nu închidem. Clujul nu a fost închis nici anul trecut chiar dacă am ajuns până la 9.6 la mie, atunci când s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare din Cluj-Napoca.

Atunci, prin efortul comun al autorităților am decis să menținem Clujul deschis. Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat cu o carantină totală pentru municipiul Cluj-Napoca, ce s-ar fi întâmplat cu afacerile mici – ar fi fost puse pe butuci și nu cred că ar fi fost un lucru pozitiv.

Cu atât mai mult, acum, când avem o rată de vaccinare în municipiul Cluj-Napoca de peste 55%. Cred că avem cea mai mare rată dintre municipiile din România. Procentul de aici este important, dar nu suficient! La nivel de județ cred că suntem pe locul 2 după București”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul emisiunii Servus, Cluj.

coral