Jurnalistul Victor Ciutacu a avut din nou probleme, in seara zilei de joi, in timp ce se intorcea de la munca, cu un echipaj de politie care l-a oprit.

Se pare ca, in timp ce indrepta spre casa, politistii i-au cerut actele, dar i-au reprosat ca adeverinta de la angajator este din data de 23 martie, in conditiile in care are acelasi loc de munca de 7 ani.

„Noptile mele-s din ce in ce mai savuroase. A doua oara consecutiv, dau de un agent zelos. Pe care-l incurca legea in vigoare. Pare prea simpla. Si atunci adauga la ea pe loc. Fix cand trebuie sa intru in live ca sa comentez ce recita Vela din Ordonanta Militara 8.

Ii arat legitimatia. Nu pare convins. Ma pune sa ma caut de adeverinta de serviciu.

Nu e obligatie legala sa le cumulezi. Dar sunt plictisit-concesiv. N-am chef de scandal. Am mai avut unul azi, ajunge.

Plus ca asteapta regia de emisie si publicul spectator sa comentez zicerile docte ale lu’ Marcel. Chiar, ce geaca o avea azi? Am plecat ca bou’ fara sa ma uit. In fine, ma caut la portofel.
Ce s-a intamplat apoi?

Evident ca dau intai de adeverinta de iesit casa pe propria raspundere dupa piramidoane si tigari. Mai sap. Gasesc si adeverinta salvatoare. I-o lipesc de geam. Nu-l convinge nici hrtia asta. Dau geamul jos, ca-l vad miop. Ma refuza speriat. Se retrage N-are voie. Cheama un coleg.

Nici ala nu-i impresionat. Revine campionul. Cica nu-i valabil actul. M-or fi dat afara. Dar acum un ceas eram live, iar acum stau pe telefon, in linie, sa ascult zicerile Marcelului. In fine, ma incumet si-l intreb ce-l incurca.

Ma astept sa iasa la interval cu lipsa stampilei.

Ma uimeste iar. Cica e de pe 23 martie. Asa, si? Pai nu e de azi. Bre, matale vrei sa-mi scot in fiecare zi act de mana ca nu m-au dat afara? E de luna trecuta. Lucrez de sapte ani la ei. Dar acum e stare de urgenta.
Sunt gata sa il bag in direct

Si scrie la lege ca trebuie sa scot de la personal una pe zi? Nu, dar nu e nici o garantie ca mai e valabila. Sunt gata sa-l bag in direct. Gogo al meu oscileaza, din regie, intre nerabdarea de a ma baga odata-n live (sa scape de stresul ca n-are parerolog) si ideea ghidusa de a ma transforma in reporter la fata locului controlului de rutina, cu agentu’ subiect. Vine iar al doilea. Iese solemn la interval. Hai, de data asta, duceti-va.

Bine, plec, dar unde scrie in lege ca am nevoie de adeverinta zilnica de salariat? Ca am carte de munca inscrisa la Revisal. Scap iar de furia legii. Noapte buna, servici(u) usor. Dar unde mergeti? Acasa, la naiba sa ma ia, sa-i scriu lu’ Vela ce natarai plini de zel si de frustrari a scos in strada. Bine ca virusul ucigas n-are trup si identitate inregistrata. Pana-i verificau toate actele, se lasa de rautati…”, scrie Victor Ciutacu, pe blogul personal. coral