Curtea de Apel a respins, azi, cererea City Insurance și a Vivendi Internațional de suspendare a executării deciziei Autorității de Supraveghere Financiară 1148/17.09.2021, prin care a fost retrasă autorizația asiguratorului.

Curtea de Apel a decis: “Respinge excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant, invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare a executării, ca neîntemeiată. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 08.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei.”

În septembrie, ASF a retras autorizația City Insurance, anunțând totodată respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, precum și constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului.

Potrivit unui raport recent al ASF, au fost constatate deficiențe în cazul societății de asigurare City Insurance SA, în condițiile în care ASF a luat la cunoștință că cea mai mare parte a disponibilităților bănești ale asigurătorului erau raportate de societate într-un cont bancar ce nu există, la o societate bancară cu care asigurătorul nu avea relații contractuale. Astfel, indicatorii de solvabilitate și lichiditate ai societății City Insurance SA au fost grav denaturați începând din anul 2017, potrivit ASF: “Totodată, au fost dispuse, în acest sens, o serie de sancțiuni și măsuri în vederea corectării deficiențelor identificate, inclusiv desemnarea în calitate de administrator temporar a Fondului de Garantare a Asiguraților pentru înlocuirea organului de conducere a societății.”

In septembrie, procurorii au ridicat documente de la City Insurance, într-un dosar penal pentru delapidare, bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

coral