În ciuda recomandărilor transmise de autorități, în ciuda pericolului care ne pândește pe toți, liderii Bisericii Ortodoxe, preoții și chiar și enoriașii par să nu fi înțeles nimic din situația de criză în care ne aflăm.

Duminică dimineața, la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, sute de credincioși au primit cu aceeași linguriță împărtășania din partea preoților. Singura regulă pe care preoții au respectat-o a fost aceea de a oficia slujba în exteriorul bisericii. În rest, nicio regulă pentru nimeni. Credincioșii aflați la slujbă nu au păstrat distanță de cel puțin un metru între ei, iar la final s-au aliniat supuși în șirurile formate pentru a fi împărtășiți. Cu aceeași linguriță au primit unul după altul împărtășirea, apoi s-au îndreptat spre case, fără să știe și fără să le pese că ar fi putut să se infecteze cu noul coronavirus, arată someșanul.ro

Se pare că toate ”recomandările” transmise de autorități seara trecută, toate regulile bunului simț nu au nicio valoare. Imaginile vorbesc de la sine, fără a fi nevoie de prea multe comentarii.

coral