Ministerul Turismului a exclus Clujul din video-ul de prezentare a României pentru promovarea turismului cultural și de city break. Acest video va fi prezentat la evenimente internaționale și prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing pentru promovarea României.

În video sunt prezentate orașele Alba Iulia, Sibiu, Târgu Jiu, Constanța, Iași, Timișoara și București. În video nu sunt prezentate nici Brașovul sau Oradea. Potrivit Stirile Pro TV,  „Deşi poate părea o glumă, un oraş din România a surclasat oraşe precum Miami, Toronto sau Los Angeles într-un top privind calitatea vieţii. Vorbim despre Cluj-Napoca, unde salariile sunt mari, în comparaţie cu cheltuielile.

Conform clasamentului, din acest punct de vedere, se trăieşte bine şi în Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un important centru IT, iar aici s-au mutat mii de oameni din toate colţurile lumii şi s-au creat noi afaceri. Slujbele bine plătite, dar şi oferta universităţilor au propulsat Clujul pe locul 106 din 226 de oraşe din lume în care se trăieşte bine – conform unui top semnat numbeo.com”.

Ministerul Turismului: Ministerul Turismului lansează astăzi clipul pentru promovarea turismului cultural și de city break.

„Clipul va contribui la creșterea notorietății României ca destinație turistică competitivă în privința turismului cultural. Acesta va fi prezentat în cadrul evenimentelor internaționale, precum și prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing care vor duce la conturarea României ca destinație pentru pasionații de turism cultural și pentru turiștii care preferă experiențele de tip city-break”, Bogdan Trif, Ministrul Turismului

coral