CFR Cluj și Dan Petrescu s-au despărțit oficial, luni, la finalul unei ședințe care a avut loc la sediul clubului.

Potrivit Gazetei Sporturilor, antrenorul principal al campioanei a semnat rezilierea amiabilă a contractului, astfel că nu va primi cele două milioane de euro stipulate în contract drept clauză de reziliere. Singura pretenție a „Bursucului” a fost ca salariile să îi fie plătite la zi.

CFR Cluj rămâne însă fără antrenor cu doar câteva zile înaintea duelului decisiv cu ȚSKA Sofia, din grupele UEFA Europa League. Până la numirea unui nou tehnician, antrenamentele echipei vor fi conduse de stafful lui Dan Petrescu, scrie GSP.

Într-un scurt mesaj video, fostul mare internațional, cel care a condus destinele clubului feroviar în ultimii trei ani, și-a luat rămas-bun de la CFR Cluj. Dan Petrescu spune că nu a fost dat afară, dar nici nu și-a depus demisia, despărțirea realizându-se pe cale amiabilă.

„Din păcate, am de făcut un anunț. Aș vrea să opresc toate speculațiile care apar în presă, la acest nivel se întâmplă. Aș vrea să spun că împreună cu clubul am decis, astăzi (luni – n.r.), rezilierea contractului pe cale amiabilă, ca să oprim orice speculație. Nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia, cred că este mai bine pentru club, pentru jucători, pentru mine, ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui. Aș vrea să mulțumesc clubului CFR Cluj pentru acești trei ani minunați petrecuți împreună. Sunt mândru, mândru și fericit pentru tot ce am făcut aici în acești trei ani! Aș vrea să-i mulțumesc mai întâi patronului CFR Cluj, care a avut încredere în mine și m-a ajutat în toate momentele, indiferent care au fost ele, bune și rele. Aș vrea să mulțumesc tuturor jucătorilor minunați. Cum se știe, sunt un antrenor dificil și m-au suportat așa de mult. Vreau să le mulțumesc fanilor CFR Cluj, celor care au crezut și m-au ajutat în acești trei ani fantastici. Viața merge înainte, plec cu capul sus de la Cluj, sunt fericit de ce am realizat. Într-o zi sper să mă întorc să antrenez, de ce nu? În viața de antrenor sunt încă tânăr, pot antrena mulți ani de acum încolo. În momentul ăsta îmi doresc o minivacanță, sunt un antrenor liber care, clar că dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc pe mine, e posibil să o accept. Cel mai important este să mă liniștesc și să mă gândesc și la mine, pentru că am dat mai mult clubului decât mie și familiei. Nici în pandemie nu am plecat din Cluj, merit și eu o vacanță”, a conchis Dan Petrescu, urând succes echipei atât în campionat, cât și în Europa League”, a transmis Dan Petrescu.

CINE ÎI VA LUA LOCUL LUI DAN PETRESCU?

Potrivit presei sportive naționale, Neluțu Varga îl dorește pe fostul internațional Adrian Mutu, actualul antrenor al echipei naționale Under-21.

Rămâne de văzut dacă „Briliantul” va veni în locul „Bursucului”, care nu duce nici el lipsă de oferte, existând zvonuri privind o plecare pe bani mulți în Arabia Saudită, dar și în Scoția, la fosta adversară din cupele europene, Celtic Glasgow.

coral