Soferii care au fost nevoiti in cursul zilei de joi, 30 mai, sa se deplaseze pe ruta Cluj – Turda au avut parte de o neplacuta surpriza in zona localitatii Tureni, acolo unde drumul national DN1 a devenit, practic, o balta demna de o veritabila pescarie.

Cu toate ca ploaia de ieri nu a fost una de amploare, datorita faptului ca in zona  terenul este deja imbibat cu apa si in zona nu exista o gura de scurgere care sa faca fata unei asemenea situatii, intersectia DN1 cu drumul judetean DJ 103, in ambele directii, a devenit evectiv navigabila, dupa cum se poate vedea din clipurile video de mai jos.

Datorita proastei administrari a drumului national de catre Directia Regionala de Drumuri si Poduri, locuitorii din zona Tureni sunt nevoiti sa se confrunte cu astfel de situatii de fiecare data cand ploua, DRDP nefiind in stare sa implementeze o retea de canalizare capabila sa faca fata ploilor de primavara.

Incompetenta DRDP si lipsa de viziune reiese si din faptul ca, in zona hotelului-restaurant Paradis, din Tureni, in loc sa mareasca gurile de scurgere a apei, reprezentantii institutiei le-au micit, agravand astfel situatia chiar si in situatia unei ploi banale.

Cunoscutele borduri montate in zona nu au ajutat deloc, de asemenea,  acestea facand traficul cu atat mai putin posibil, soferii fiind nevoiti sa circule bara la bara si cu viteza redusa, pentru a evita un posibil accident.

coral