UPDATE IPJ Cluj: Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională. De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia.

Știre inițială: Au apărut primele imagini cu șeful poliției Câmpia Turzii, rupt de beat la volan. În urma unui filtru realizat de polițiștii rutieri clujeni în Câmpia Turzii, comisarul Dorel Fodorean, șeful poliției din Câmpia Turzii a fost prins beat la volan pe o stradă lăturalnică. El a refuzat să fie supus probei cu etilotestul şi a fost dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge. Din câte se pare, Fodorean venea de la serbarea zilelor de naștere a trei polițiști care lucrează la Câmpia Turzii, eveniment care a avut loc într-un cadru privat, lângă Parcul Industrial Câmpia Turzii.

„Era puțin amețit și de aceea polițiștii i-au cerut să suflet în etilotest dar el a refuzat. Așteptăm rezultatele medico legale iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale, amendă și suspendarea permisului de conducere sau dosar penal, pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate”, a declarat un reprezentatnt al IPJ Cluj.

Dacă testarea cu aparatul etilotest poate fi refuzată, prelevarea probelor biologice este obligatorie, în caz contrar cel care refuză se alege cu dosar penal. Comandantul poliției a acceptat să îi fie prelevate două probe de sânge la interval de o oră, însă rezultatul de la IML, acolo unde vor fi trimise aceste probe se vă afla abia în câteva zile sau chiar o săptămână.

Sursa video: Refleqt Media

coral