Profesorul de muzică Grover Wilhelmsen a fost internat la terapie intensivă cu COVID-19 timp de o lună. Incapabil să vorbească, fiind intubat, a ales să-și arate aprecierea față de personal, cântând la vioară, relatează BBC.
 

Bărbatul a fost filmat în timp ce le cânta angajaților spitalului din statul Utah, Statele Unite ale Americii.

“De îndată ce a început să cânte, a venit acest sentiment copleșitor de pace peste toată lumea. A adus atât de multă fericire și ușurință întregii unități. Este mai mult un moment pozitiv de încurajare decât un moment plin de tristețe și durere, care pare să devină puțin mai obișnuit, având în vedere cazurile în creștere de COVID-19”, a declarat Ciara Sase, asistenta care l-a tratat pe bărbat și care a aranjat ca vioara acestuia să fie adusă în spital.

Asistenta medicală a mai spus se simte norocoasă că a trăit o asemenea experiență. „A fost ceva ce nu voi uita niciodată. Va fi pentru totdeauna un imens punct de cotitură în cariera mea de asistent medical”, a mai declarat Ciara Sase.
 

După o lună în care a fost intubat, profesorul Grove Wilhelmsen a ieșit din secția terapie intensivă și a fost transferat într-o altă unitate medicală, pentru recuperare.
 

coral