În primele două luni ale anului 2019, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, Pizzarotti a avut un start ceva mai  bun decât în anul precedent. Principalele lucrări efectuate au vizat nodul rutier de la Sebeș și în special cel de la Alba Iulia Nord.

La nodul rutier de la Sebeș s-a decopertat dincolo de autostrada A1 și în partea spre Sibiu. Tot în nodul rutier de la Sebeș s-a ridicat un nou pod tehnologic temporar, peste Sebeș, probabil pentru a putea transporta în viitor grinzile. La breteaua mare dinspre deva a nodului rutier, în cele două luni ale anului 2019, s-a lucrat la structuri, respectiv la pilonii de la viaductul care va supratraversa calea ferată și autostrada A1, scrie Ziarul Unirea

Probabil, punctul cel mai important, unde mobilizarea a fost cel mai bună, il reprezintă nodul rutier Alba iulia Nord. Aici, pe lângă faptul că s-au ridicat în continuare structurile, respectiv pilonii, a început să se decoperteze și să se înalțe breteau de încărcare-descărcare cu sensul giratoriu existent la ieșirea din Alba Iulia spre Cluj. A fost demolat vechiul pod care trecea peste DN1 la pârâul Iovului și au început forajele pentru noul pod din grinzi metalice COR-TEN. Spre finalul lunii februarie, s-au reluat lucrările și în dealul de la pârâul Iovului. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral