News Flash:

VIDEO | Inteligență artificială: Mașini inteligente cu franare autonomă testate în mediul urban, la Cluj-Napoca

20 Mai 2019
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
Print Screen video

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat în această duminică la Bosch Future Mobility Day, un eveniment deschis publicului, dedicat inovației și entuziaștilor de tehnologie. A avut ocazia să testez câteva dintre tehnologiile actuale în materie de mobilitate, scutere și bicicletele electrice.

De asemenea, a fost la bordul unei mașini care frânează automat în momentul în care detectează bicicliști, sistem testat în premieră pentru companie, la Cluj.

Municipiul își consolidează statutul de centru european al inovației, cercetării și IT-ului, iar evenimentul confirmă încă o dată direcția pe care s-a încadrat orașul nostru. Urmărim sa ajungem în prima linie a orașelor care înțeleg ceea ce înseamnă inteligență artificială și utilizarea tehnologiilor viitorului pentru dezvoltarea comunității.

Punctul central al evenimentului a fost competiția de tehnologie pentru conducerea autonomă, unde echipe de studenți din țară și din străinătate au prezentat algoritmi de condus autonom într-o simulare special concepută.

Tehnologiile prezentate variază de la mașini care parchează singure sau care frânează automat, simulări de conducere autonomă cu sistem VR, gravare laser și printare 3D sau procese robotice la proiecții interactive pentru bucătării.

Prin aceste tehnologii inovative - dezvoltate și în Cluj-Napoca - municipiul are în vedere slujbele viitorului, pe care tehnologia le creează acum si unde Clujul este recunoscut deja ca hub IT și al inovării.

În acest context, edilul menționează că: "prin Divizia de Inovare a Clujului, proiect în lucru al Primăriei Cluj-Napoca alături de CCC, avem ca obiectiv major utilizarea de fonduri europene pentru analiza modelelor de bune practici la nivel mondial astfel încât să putem anticipa cum vor fi acestea transpuse în orașul nostru".

Clujul are avantajele competitive și capacitatea să utilizeze evoluția tehnologică pentru o comunitate dezvoltată si echilibrată.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

inteligenta artificiala masina inteligenta eveniment inovatie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048003 (s)