Încă un şofer a fost împuşcat de poliţişti, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o urmărire în Prahova. În urmă cu câteva zile, o urmărire de peste 80 de kilometri, din judeţul Iaşi în judeţul Botoşani, se sfârşea tragic pentru un alt şofer care nu a oprit la semnalele poliţiştilor, în Botoşani.

Încă un şofer împuşcat de poliţişti, după o urmărire în Prahova Potrivit Poliţiei Prahova, în jurul orei 23:30, un echipaj de poliţie din Vălenii de Munte a fost sesizat că un şofer ce se deplasa pe direcţia Ploieşti către Vălenii de Munte conduce posibil beat, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieşirea din oraşul Vălenii de Munte, şoferul autoturismului nu a oprit la semnalul poliţistului rutier, maşina acestuia a fost urmărită de anchetatori. La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, şoferul a izbit un cap de pod, iar din autoturism au coborât iniţial cinci persoane, apoi o şasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a ameninţat pe primul poliţist ajuns acolo cu un cuţit.

Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunţat la ameninţări, poliţistul a tras patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acţiunea de ameninţare. Astfel, poliţistul a stras în direcţia picioarelor, bărbatul fiind rănit la picioare. Patru din cei cinci bărbaţi coborâţi iniţial din autoturismul urmărit au fost imobilizaţi, al cincilea fiind căutat.

La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital. Se efectuează cercetări, fiind informat şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte. În urmă cu câteva zile, o urmărire de peste 80 de kilometri, din judeţul Iaşi în judeţul Botoşani, s-a sfârşit tragic pentru un şofer care nu a oprit la semnalele poliţiştilor. Şoferul urmărit a murit după ce unul dintre gloanţele folosite de poliţişti l-a atins în zona toracelui.

coral