Tânără violonistă din Ucraina cântă la vioară în Piața Unirii la manifestația organizată sâmbătă în solidaritate cu poporul Ucrainei și pentru a cere încetarea războiului.

Tânăra a cântat la vioară în Piața Unirii, îndeamnându-i pe clujeni să vină sâmbătă în centrul orașului la manifestația de solidaritate cu poporul Ucrainei și pentru a cere încetarea războiului.

"Un refugiat din Ucraina. O ființă umană. Un artist. Aici, la Cluj, cântând în Piaţa Unirii. În timp ce un război și o invazie brutală au loc în țara ei, ea performează aici, pentru umanitate. Vă rugăm să veniți să o auziți în această seară în Piața Unirii, la ora 18:00, pentru Solidaritatea Globală din Ucraina și pentru încheierea războiului", a scris Kai Frithjof Brand-Jacobsen, directorul Organizaţiei "Department of Peace Operations", pe rețelele de socializare, alături de un video.

"Sâmbăta aceasta ne adunăm încă o dată în solidaritate pentru a cere încetarea războiului, pentru a sprijini mișcarea pentru pacea globală, pentru a respecta viețile pierdute, pentru a susține rezistența eroică non-violentă din interiorul Ucrainei și, de asemenea, rezistența curajoasă non-violentă a oamenilor din Rusia.

Încurajăm oamenii să aducă lumânări pentru a crea un cerc pentru pace, mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate, invităm muzicienii să aducă instrumente și muzica lor frumoasă.

Invităm artiști, poeți, designeri să creeze postări de artă și pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la eveniment și la modul în care oamenii pot oferi sprijin umanitar și pentru a cere sfârșitul războiului – inclusiv pentru a sprijini opoziția artistică și civică față de război, de la oamenii curajoși din Rusia", au transmis organizatorii manifestației.

coral