Polițiștii constănțeni efectuează verificări pe numele unui bărbat din Constanța, care i-a trimis fostei sale iubite un filmuleț în care animalul apare mort, cu capul zdrobit pe gresia din locuință.

ATENȚIE! IMAGINILE DE MAI JOS POT AVEA UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

În urmă cu câteva luni, când era pui, motanul fusese salvat de pe stradă de o persoană binevoitoare, care apoi l-a dat în grija unui cuplu.

Între timp, cei doi s-au despărțit, iar pisica a rămas în grija bărbatului. Două luni mai târziu, fata a primit un mesaj de la fostul iubit cu filmulețul de mai jos, în care motanul apare mort, cu capul într-o baltă de sânge.

Imaginea a îngrozit-o pe tânără, care susține că fostul prieten a omorât animalul din dorință de răzbunare.

Îndrumată chiar de persoana care inițial salvase pisoiul de pe stradă, fata a sunat la 112, unde a reclamat fapta.

„În urma unui apel la 112 cu privire la un animal care ar fi fost omorât, politisții Sectiei 3 efectuează verificări cu privire la cele semnalate, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul și luarea măsurilor legale care se impun“, a transmis IPJ Constanța pentru Constanța de Azi.

Tânărul acuzat se numește Alexandru Ciubotaru și este artist tatuator. Logo-ul său de pe Facebook conține svastica nazistă și chiar apare într-o fotografie în care poartă un tricou cu același simbol. De asemenea, în trecut a fost condamnat pentru fapte de tâlhărie și violență și a executat o pedeapsă de 12 ani în închisoare.

Legea spune că maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intentie, fara drept, sunt infracțiuni.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amenda penală între 1.200 lei și 120.000 lei, potrivit articolului 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

VEZI VIDEO SOCANT. ATENTIE IMAGINI CARE VA POT AFECTA EMOTIONAL coral