News Flash:

Viitorul ministru al Justitiei ar putea sa fie membru PNL

25 Martie 2013
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Viitorul ministru al Justitiei ar putea sa fie un membru de partid, chiar "un fruntas politic", a declarat presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu.
Acesta a fost intrebat, duminica, la Pro Tv, daca viitorul ministru al Justitiei, ce va fi numit dupa plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constitutionala, ar putea fi un om politic. "Nu exista nicio interdictie in acest sens. Eu nu am decat elementele de profil si aceste elemente de profil pot fi foarte bine indeplinite si de un om care este membru de partid, ba chiar un fruntas politic, precum pot fi, asa cum a fost in cazul Monei Pivniceru, indeplinite si de un om care nu a facut in viata lui politica si nu va face", a spus Crin Antonescu.
Presedintele PNL a enumerat cateva "elemente de profil" ale viitorului ministru al Justitiei.
"Cred ca trebuie sa fie un om care sa inteleaga exact ca la Ministerul Justitiei se face politica, nu in sensul de politica partizana, ci se fac politicile publice pentru domeniul justitiei de catre Guvernul Romaniei. Sa fie suficient de puternic pentru a rezolva sau a crea un orizont realist si convenabil de rezolvare a problemei MCV si un om care sa faca tot ceea ce sta in puterea ministrului Justitiei, pentru ca suspiciunea, nu din afara tarii, ci a noastra, ca justitia, instantele, organele judiciare, parchetele, sunt influentate politic, un lucru care otraveste viata publica din Romania de multa vreme, si care trebuie sa aiba un capat", a spus Crin Antonescu.
Antonescu a recunoscut ca are mai multe solutii pentru postul de ministru al Justitiei, dupa plecarea Monei Pivniceru, insa a amintit ca Tudor Chiuariu si Norica Nicolai nu doresc sa fie numiti in aceasta functie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

curtea constitutionala ministerul justitiei guvernul romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017894 (s)