Printre voluntarii straini care lupta in Ucraina se afla si un danez in varsta de 35 de ani, Karl Balderson „Furtuna”. El lupta alaturi de Ivanov, belarusul mustacios care a devenit cunoscut pentru victoriile contra trupelor ruse.

„Sunt doar un danez obisnuit care a aparut putin in mass-media in ultimii ani pentru ca sunt un activist pentru lupi si un viking. In afara de asta, sunt un om obisnuit care a lucrat pe cont propriu timp de multi ani. Sunt un ascet”, a declarat Storm Karl Balderson pentru Berlingske.

El se autointituleaza un adevarat viking si a participat deja la lupte grele pentru eliberarea regiunii Kiev, scrie si Ukraine Today.

El si-a tatuat si un trident, simbol al Ucrainei.

„Vikingul s-a numarat printre luptatorii care au evacuat oameni si au ajutat la eliberarea oraselor capturate de armata rusa in regiunea Kiev. Cumva, o racheta ruseasca a lovit pozitia in care se afla Balderson, dar totul s-a rezolvat. Danezul glumeste pe seama unor astfel de cazuri periculoase spunand ca Valhalla a fost amanata”, se arata intr-o postare a Ukrainian Veterans Fund pe Facebook.

Balderson a spus ca si-a dat seama cat de importanta este prezenta sa in razboiul din Ucraina atunci cand a salvat un baietel din bombardamentele rusesti. Danezul a recunoscut ca atunci cu greu si-a putut retine lacrimile.

Storm spune ca a calatorit mii de kilometri pana intr-o tara a carei limba nu o cunoaste: „Lupt in Ucraina din dragoste pentru oameni. In acest razboi teribil, nu sunt un erou. Pentru mine, orice voluntar care lupta este erou”.

El s-a imprietenit cu Ivanov, un voluntar din Belarus care a devenit unul dintre cei mai cunoscuti luptatori din Ucraina.

  coral