News Flash:

Vine un val de scumpiri peste România! Prețurile gazelor naturale și ale energiei electrice vor exploda

27 Septembrie 2021
585 Vizualizari | 0 Comentarii
scumpiri gaz

Vine un val de scumpiri peste România! Specialiștii fac precizări sumbre în ceea ce privește prețurile gazelor naturale și ale energiei electrice.

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei atrage atenţia că românii vor plăti sume exorbitante la gaze naturale și energie electrică în această iarnă.

”Pentru ei singura opțiune este să accepte acum o ofertă cu un preț înspăimântător de mare. Sunt prețuri la 200, la 300 de lei, doar prețul gazelor naturale, după care evident așteaptă să vină măsura Guvernului și, cu emoția dacă se încadrează la nivelul de consum până la care se acordă acest ajutor sau nu” , a explicat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Pe lângă gazele naturale, şi energia electrică, dacă va mai fi făcută pe bază de cărbune, va continua să se scumpească.

”Este intenția Uniunii Europene să vadă un preț mai mare la electricitate.

Tocmai ca să scoată din piață electricitatea poluantă, generată de cărbune, și pentru a face consumatorii, și casnici și industriali, conștienți de faptul că trebuie să se orienteze către soluții care consumă mai puțină energie. Deci cât timp România şi alte țări din Uniunea Europeană vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, prețurile vor rămâne mari. Şi cel puțin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani.Acest lucru înseamnă că măcar în acești 4-5 ani o să vedem prețuri mari la electricitate”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

val scumpiri romania gaze naturale enerie electrica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1417 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051054 (s)