Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD, fiind un act unilateral. Aceasta a precizat că a făcut tot ce a putut la alegerile prezidențiale și că se bucură că partidul a obținut un scor aproape de cel de la alegerile parlamentare din 2016.

A ținut să mai spună că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest făcut pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

„Eu mi-am depus demisia. A fost un act unilateral. Au vorbit fiecare dintre colegi. Unii au considerat că e necesar schimbarea conducerii partidului. Am considerat că sunt un președinte responsabil care vrea să iasă pe ușa din față și acest lucru trebuia realizat”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă îi pare rău că a candidat la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a răspuns: „Am făcut tot ceea ce am putut. Nu nu îmi pare rău de acest lucru. Eu cred că trebuie să luăm în calcul și condițiile în care am candidat. Să luăm în considerare că în 2014 niciunul nu era în funcție. Mă bucur că PSD a obținut totuși voturile pe care le-a obținut în 2016”.

Marcel Ciolacu, noul președinte interimar al PSD

Marcel Ciolacu este președinte interimar al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă și a întregului Birou permanent al partidul. Singurul care nu a demisionat a fost Eugen Teodorovici, a cărui funcție de președinte executiv nu mai există, după dizolvarea Biroului permanent.

„După ce m-au ales colegii președinte interimar al partidului, conform cutumei, mi-am ales secretarul general, Paul Stănesc Primul obiectiv cu care m-au mandatat colegii este organizarea Congresului. Marea majoritate a colegilor a propus luna februarie pentru acest Congres Întrebat ce îl recomandă pentru șefia partidului: Presupun că faptul că sunt la șefia Camerei Deputaților. Am și alte calități: sunt un bun organizator, sunt un om de echipă… Nu a fost preluată această conducere prin forță. A fost un gest de normalitate a doamnei Dăncilă, după ce ne-a ascultat pe toți, nu i-a cerut nimeni să își dea demisia„, a declarat Marcel Ciolacu.

coral