Irena Boclinca, actrita din Republica Moldova care a parodiat-o pe premierul Viorica Dancila, pe scena iUmor, a vorbit despre interpretarea care i-a cucerit pe juratii Cheloo, Bendeac si Delia, si nu numai pe ei. Devenita faimoasa peste noapte, gratie acelei interpretari, dar si al curajului de a parodia un demnitar, actrita de 38 de ani a povestit care este viata ei. Cine este Irena Boclinca?

”Initial, m-am gandit doar sa ma prezint OK ca actrita si am vrut sa nu imi fie rusine de prestatia mea. M-am gandit ca Dancila este un nume aici, in Romania, dar reactia a fost peste asteptarile mele!”, a povestit Irena, intr-un interviu oferit pentru viva.ro.

De ce a ales tocmai acest rol? ”Nu poti sa faci parodie pe oricine, in primul rand trebuie sa ma atraga un personaj, sa ma inspire anumite elemente, asa cum au fost in acest caz coafura sau comportamentul. Alte doamne din politica romaneasca nu mi s-au parut atat de ‘colorate’ pentru personajul meu”, a fost explicatia.

Si nu ii este teama de consecinte: ”Nu mi-e teama de acest lucru, mai degraba ma deranjeaza faptul ca oamenii nu inteleg ca aceasta este o parodie. Am primit de-a lungul timpului mesaje de la oameni carora nu le-ar fi placut niste roluri, dar de aceasta data am primit reactii mai virulente. Dar eu oricum sunt critica cu mine si eu oricum sunt mult mai dura cu mine! De obicei, personajele politice nu sunt iertate deloc, iar interpretarea tinde adeseori spre cabotinism. In pofida faptului ca nu ti-a scapat nimic din gafele doamnei Dancila, tu ai creionat un personaj simpatic… sau perfect de imperfect.”

”In parodie exista riscul sa faci ori prea mult ori prea putin, probabil e un personaj atat de colorat, incat din start am inceput sa ii imit si gesturile. Coafura si tinuta m-au ajutat foarte mult sa imi intru in rol. Am incercat sa ma joc cu acest personaj si m-am bazat mult pe intuitia mea”, a continuat actrita dezvaluirile.
Irena Boclinca, repetitie in Obor

Irena a facut o repetitie pentru importantul si dificilul rol de la iUmor, in Piata Obor din Capitala. Acolo, oamenii chiar au crezut ca e Viorica Dancila! ”Nu m-am asteptat la asemenea reactii, unii oameni chiar au crezut ca sunt Viorica Dancila, altii au inteles situatia in sine, dar au intrat in joc, au inceput sa imi puna intrebari. M-am simtit prim-ministru!”, a spus Irena.
Cine este Irena Boclinca

Asa se caracterizeaza actrita care i-a dat pe spate pe juratii de la iUmor:

”Irena Boclinca e un simplu om, o actrita din Republica Moldova. Acolo am crescut, m-am format ca actrita, am activat sapte ani in teatru, am colaborat cu un post de televiziune de acolo, iar in 2015 am lasat tot si am venit in Romania. Mi-a fost foarte greu, dar simteam ca nu se mai intampla nimic, iar cand veneam in turnee in Romania, ma simteam ca acasa aici. Si colaboram frecvent cu trupe de teatru din Romania, ma intelegeam foarte bine cu ei, am prins drag de ei. In 2015 mi-am luat inima in dinti si m-am mutat la Iasi, am intrat la Master, dar jumatate de an am avut nopti inlacrimate.

Venisem fara bani, din apartamentul meu am ajuns in camin, intr-o camera cu cinci fete, cu baie la comun, dar am zis ca acesta e cursul lucrurilor si ca sigur trebuie sa fie si mai bine. In 2016 am prins o colaborare la Teatrul National, in timp ce aveam si examene. Dupa ce m-au vazut jucand la examene, toti au inceput sa ma vada cu adevarat. In 2017 am ajuns pentru niste proiecte in Bucuresti, de atunci am colaborat cu Circul Metropolitan, iar cand am auzit de preselectiile iUmor am zis sa incerc, mai ales ca am mai vrut o data, dar nu eram sigura pe materialul meu atunci. Data trecuta, auditiile iUmor s-au si suprapus cu un alt spectacol cu Radu Afrim, iar premiera era foarte apropiata de ziua de filmare si atunci am ales teatrul. E clar ca asa a fost sa fie, ca eu sa fiu acum pe scena!”

coral