Viorica Dancila a demisionat marti de la conducerea PSD, dupa o sedinta tensionata a Comitetului Executiv National in care mai multi lideri ai partidului i-au cerut sa renunte la functie dupa esecul inregistrat la alegerile prezidentiale. Una dintre persoanele care au insistat caDancila trebuie sa plece de la sefia PSD a fost chiar Lia Olguta Vasilescu, fosta sefa de campanie a candidatei social-democrate.

Rugata sa comenteze aceasta situatie, in conferinta de presa de la finalul CEx-ului PSD, Viorica Dancila a precizat ca atunci cand ea a ajuns la sedinta, decizia era aproape luata.

”Fiecare si-a spus punctul de vedere. Cand am venit, deja hotararea era aproape luata. De fiecare data cand nu obtii rezultatul dorit, cineva trebuie sa isi asume si de fiecare data am spus ca eu voi fi un om onest si ca voi iesi din calitatea de presedinte al partidului cu fruntea sus. Fiecare si-a spus punctul de vedere.  Asa trebuie sa fie intr-o echipa, fiecare trebuie sa spuna ce e mai bine pentru partid. Am plecat de la CEx si toti colegii am ramas in relatii bazate de prietenie dupa sedinta”, a declarat Viorica Dancila.

Intrebata daca fostul presedinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, i-a cerut sa nu demisioneze, Dancila a refuzat sa dea un raspuns clar: ”Unii au spus sa demisionez, altii sa nu demisonez, eu am spus ca trebuie sa imi asum acest rezultat ca presedinte al partidului si candidat la alegerile prezidentiale”.

Viorica Dancila a demisionat de la sefia PSD, marti seara, iar intreaga conducere a partidului a fost dizolvata.

Locul lui Dancila a fost luat, ca interimar, de Marcel Ciolacu. Paul Stanescu va fi secretar general.

Conducerea PSD a mai decis in sedinta CEx organizarea unui congres in luna februarie. Viorica Dancila ar urma sa preia conducerea Organizatiei de femei a PSD.

coral