Ceva ciudat se întâmplă în Rusia, având în vedere că mai multe aeronave de transport VIP au fost detectate de site-urile de monitorizare a zborurilor. Cine s-ar putea afla în aceste avioane?

Un număr mare de avioane de transport VIP care aparțin Departamentului Special de zbor rus a plecat de la Moscova spre mai multe rute din Siberia, putând fi vorba chiar despre un traznit spre țările arabe. Site-urile care se ocupă cu monitorizarea traficului aerian au detectat o flotă de aeronave care plecau „grăbite” din Moscova.

Aceste aeronave aparțin Departamentului Special de zbor rus „Rossiya” și au decolat de pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, încă de la primele ore ale zilei de 17 martie 2022. Conform site-urilor respective, majoritatea aeronavelor erau de tipul Tupolev Tu-214, Ilyushin Il-96 și Sukhoi Superjet 100, toate de fabricație rusă.

Cel puțin 10 astfel de aparate de zbor au fost văzute decolând din VKO începând cu ora 8:48 AM – 5:48 GMT și se îndreptau spre rute de zbor către Ufa, Tyumen, Surgut, Omsk, Novosibirsk. Se crede că în aceste aparate de zbor s-ar afla oligarhii ruși sau chiar oficiali ruși.

Se întâmplă ca mai multe aeronave din Rusia să ia direcția Siberiei

Aceștia ar putea lua în considerare stabilirea în statele arabe, având în vedere că acolo nu au interdicție de intrate pe teritoriile țărilor, precum nici nu riscă o confiscare a averilor sau sancțiuni cu care se confruntă în restul țărilor europene sau în SUA.

Potrivit unor informații, în Siberia, direcția către care se îndreptau aceste aeronave, ar deține Vladimir Putin un buncăr antinuclear. De asemenea, un avion în care se afla ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în timp ce se afla în drumul său spre China, s-a întors când traversa cerul deasupra Siberiei, revenind pe același aeroport din Moscova de pe care a decolat flota de avioane astăzi, arată playtech.ro

Încă nu se știe concret care a fost scopul acestor mișcări de astăzi din Rusia, chiar dacă unele persoane speculează că a fost doar un test, în timp ce alte persoane se gândesc că oligarhii și/sau oficialii ruși caută să „evadeze”.

coral