O viperă de mari dimensiuni a fost depistată pe un traseu de la Muntele Băişorii, în judeţul Cluj.  Fotografia a fost postată pe pagina de Facebook Fauna României – Conservare prin educaţie, iar specialiștii atrag din nou atenția asupra acestui șarpe periculos. 

Viperele ar trebui să fie deja în hibernare, dar specialiștii explică faptul că exemplarele mai tinere intră mai târziu la hibernare, astfel că pot fi văzute încă pe trasee.

”Vipera este un șarpe periculos. Din păcate nu se pot face multe (n.red. fiind protejată de lege), dar trebuie mare prudență și oamenii trebuie să fie atenți. Sunt perioade în anumiți ani, când populațiile sunt mai numeroase, dar ele se reglează de obicei pe cale naturală. Se pare că anul acesta populația este crescută. 

Dacă cineva este mușcat trebuie să se prezinte în regim de urgență la medic pentru a primi serul antiviperin. Este vorba despre o urgență maximă. Este una dintre urgențele maxime ale medicinei”, a explicat medicul veterinar Ioan Oleleu, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Cluj. 

Cotidianul BUnă Ziua Cluj a relatat faptul că tot o viperă matură a fost văzută pe p stradă din Cluj-Napoca, în cursul saptămânii trecute.

coral