Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), domnul Nicu Marcu, s-a întâlnit, astăzi, la sediul Autorității, cu domnul Octavian Armașu, Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova (BNM).

O delegație a BNM se află într-o vizită oficială la București, în contextul în care instituția va prelua, de la 1 iulie 2023, atribuțiile de licențiere, autorizare, reglementare și supraveghere a pieței asigurărilor din țara vecină.

Experții A.S.F. au prezentat, în cadrul discuțiilor dintre cele două părți, mai multe aspecte care țin de supravegherea și monitorizarea pieței asigurărilor. Accentul a fost pus pe supravegherea continuă și controalele la sediu, pe supravegherea conduitei pe piața asigurărilor, pe atribuțiile aferente protecției consumatorului, precum și pe particularitățile procesului de colectare a datelor în contextul raportărilor transmise de către societățile de asigurare și de către intermediarii în asigurări.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară și Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova au discutat aspecte cu privire la consolidarea cadrului de cooperare între cele două instituții, după încheierea procesului de preluare a atribuțiilor de reglementare și supraveghere a pieței asigurărilor din Republica Moldova de către BNM.

coral