Din cauza pandemiei, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar Vlad Pop, ultramaratonistul Magicamp, a decis să alerge distanța de 620 de kilometri în țară.

Startul competiției virtuale va avea lor pe 1 martie 2021, când Vlad Pop va porni în ultra-maratonul Cluj – Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București.

Pe 1 martie, la ora 08:00, din fața Casei Radio Cluj, Vlad împreună cu Alex Moldovan, Anca Luca, Cristi Marius, Ionut Rada și alți sportivi vor porni în cursa la capătul căreia speră să strângă 600.000 ron, pentru ca 100 de copii grav bolnavi, cu diagnostice oncologice sau cronice, să primească și în 2021 o bursă MagicEDU în valoare de 500 de lei, lunar.

În ianuarie 2020, Asociația Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.

Pe 1 martie, Vlad Pop invită toți doritorii să alerge împreună cu el măcar primul kilometru de la începutul cursei, din fața Casei Radio din Cluj, ori ultimul kilometru, până la Casino Constanța, ori să se alăture cursei oriunde pe parcurs – din Cluj-Napoca, Apahida, Tg. Mures, Sighișoara, Bran, Târgoviște, București MagicHome, Dragalina, Constanța.

coral