News Flash:

Volodimir Zelenski a semnat decretul. Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina

22 Martie 2022
665 Vizualizari | 0 Comentarii
Volodimir Zelenski

Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a dispus miercuri, 16 martie, ca în fiecare zi să fie păstrat un minut de reculegere în întreaga ţară în memoria soldaţilor şi civililor care şi-au pierdut viaţa în urma invaziei ruse în Ucraina.

„Am semnat astăzi un decret important privind păstrarea unui minut de reculegere zilnic la nivel naţional, pentru a onora memoria tuturor ucrainenilor care au murit în războiul nostru patriotic, a tuturor celor pe care i-am pierdut din cauza invaziei ruse, din cauza terorii declanşate de ocupant”, a declarat Zelenski .

Totodată, el a amintit şi cazul spitalului din oraşul Mariupol, ce este asediat de mai multe zile, unde se spune că armata rusă ar fi luat ostatici aproximativ 400 de angajaţi

Minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina

Pentru victimele războiului din Ucraina, se va ţine un minut de reculegere. Prin intermediul unui mesaj video, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că a semnat un decret prin care în fiecare zi se va ţine un moment de reculegere în întrega naţiune, în memoria soldaţilor şi civililor ce şi-au pierdut viaţa în acest război.

„În fiecare dimineaţă, la ora 09:00, pe întreg teritoriul statului nostru ne vom aminti de ucrainenii care şi-au dat viaţa, de toţi cei care au luptat, de toţi militarii şi de toţi civilii – adulţi şi copii. Toţi cei care ar mai fi putut trăi dacă Rusia nu ar fi început acest război. Veşnică amintire tuturor celor care au murit pentru Ucraina!”, a menţionat şeful statului.

Prin mesajul său, preşedintele ucrainean a cerut ca Rusia să fie declarată stat terorist la nivel internaţional. Volodimir Zelenski a spus că „statul rus s-a transformat într-un stat terorist în mod făţiş şi nu se jenează de asta”, menţionând că primari şi parlamentari ucraineni sunt răpiţi în regiunile din Ucraina ocupate de Rusia. Totodată, el a amintit şi cazul spitalului din oraşul Mariupol, ce este asediat de mai multe zile, unde se spune că armata rusă ar fi luat ostatici aproximativ 400 de angajaţi.

În discursul său, a cărui stenogramă a fost publicată pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, preşedintele Zelenski a subliniat faptul că un grup de anchetatori de la Curtea Penală Internaţională de la Haga adună deja dovezi şi fapte despre crimele de război ruseşti în Ucraina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050466 (s)