Inundațiile produse joi după-masa în Apuseni au lăsat aproximativ 50 de locuințe fără curent electric, iar în zonă nu exista magazin alimentar, pentru ca oamenii să se poată aproviziona.

Astfel, voluntarii CERT au mers în Apuseni pentru a le duce alimente oamenilor, blocați în urma inundațiilor.

Vineri, inundațiile au continuat în zonă, după ce a fost emis un alt cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Voluntarii au fost prinși de viitură.

„Cu îngrijorare aflam ieri dimineață veștile despre drama trăită de locuitorii satului Ocoliș, județul Alba: case și gospodării năruite într-o clipă, animale ucise, drumuri distruse, mașini și utilaje luate de viitură… Dar pe măsură ce primeam și imagini ale tragediei, îngrijorarea noastră s-a transformat în hotărâre. Hotărârea de a interveni, de a fi alături de acești oameni care într-o noapte au pierdut agoniseala de o viață. Așa că fără a sta pe gânduri, am pornit spre Ocoliș cu mașinile încărcate cu alimente de strictă necesitate: sute de litri de apă, sute de pâini, conserve de carne, biscuiți, ulei, mălai și paste. 

Se spune că nimeni nu rezistă în fața furiei naturii, dar noi la CERT Transilvania transformăm acel „împreună suntem mai puternici” în realitate. Pentru că știm, că o mână de ajutor oferită semenilor în cele mai grele momente redă speranța în umanitate și în noi începuturi”, au povestit voluntarii CERT, pe 16 iulie 2021.

coral